Specifieke schoenen voor kinderen

Specifieke schoenen voor kinderen

Mijn zoon is niet de gemakkelijkste wanneer het aankomt op het kopen van schoenen. Schoenen dienen namelijk aan nogal wat voorwaarden te voldoen voordat zij ‘geschikt’ voor hem zijn. Wellicht herkennen andere ouders dit ook bij hun kinderen.

Zoonlief’s schoenen moeten te sluiten zijn met klittenband (alle veterschoenen vallen dus bij voorbaat af), de schoen moet een brede voorvoet hebben, sportief zijn en voorzien zijn van een dunne zool. Lastig zoeken bleken onlangs maar weer eens.

En dan online slagen …

Samen bezochten heel wat schoenenwinkels; hij met frisse tegenzin en ik met ‘hoge bloeddruk’. Zijn huidige schoenen waren nl. zelfs aan de bovenkant aan het slijten; zwaar armoedig en oncomfortabel. Normaliter ook absoluut uit den boze, ware het niet dat mijn zoon een ‘schoenenprobleem’ heeft en niets liever wil dan ein-de-loos zijn oude schoenen blijven dragen. Dit kan tot vervelende confrontaties zelfs uitmonden (boze reacties, weigeren te passen, nieuwe schoenen wegwerpen).

Uiteindelijk kocht ik bij een (mij totaal onbekende) schoenen en kledingwebshop (Fashtic) en daar slaagde we dan .. toch nog. Ik liet 2 paar schoenen bezorgen (viel er toch nog iets te kiezen) en voor een bedrag van € 45 waren we klaar. Kinderschoenen voor 45 euro? Dat kan niets zijn, zou ik vroeger gedacht hebben. Toch zijn dit absolute hipperts van New Balance.

Dáárom “goedkope” schoenen …

Natuurlijk, deze sportschoenen zijn van kunststof: maar kocht ik voorheen ‘de duurdere kinderschoen’, tegenwoordig heb ik dit uitgangspunt losgelaten door praktijkervaringen (dure schoenen slijten ook relatief snel, zeker wanneer je kind -mijn kind- er ruw mee omgaat en totaal onverwachtse capriolen uithaalt, zoals met beide schoenen ijs kapot trappen, waarbij hij tot zijn knieën in de blubber staat mét zijn nieuwe schoenen aan; halleluja, dan ben ik blij dat het om kunststof schoenen gaat). Slim schoenen, (en kleding) kopen; dat is waar het in ons gezin tegenwoordig om gaat.

Geef een reactie